Achiziții.md: Seminar la Comrat despre subtilităților achizițiilor publice
Toate știrile
12 iulie 2023

Lidia Demeaniuc, directorul departamentului B2G Simpals, a vorbit angajaților instituțiilor guvernamentale din Comrat despre subtilitățile achizițiilor publice pe platforma achiziții.md. Participanții la seminar s-au ales cu o mulțime de informații practice. 

Odată cu trecerea achizițiilor publice în formatul electronic, în Moldova s-a creat o nouă cultură a achizițiilor publice, sistemul devenind unul transparent. Instrumentele digitale au redus radical spațiul pentru abuzuri, cu toate acestea, organizatorii licitațiilor încă se confruntă uneori cu critici sau nu pot aduna ofertele necesare. Prin urmare, programele de formare îi ajută să înțeleagă mai bine detaliile și schimbările din cadrul de reglementare. 

Funcționarea eficientă a sistemului de achiziții publice este un punct puternic de creștere pentru companiile și regiunile care acționează în calitate de clienți. „În țările dezvoltate, activitatea transparentă a sistemului de ordine guvernamentală reprezintă un punct puternic de creștere”, spune Lidia Demianiuc. „Spre asta tindem și în Moldova.”

Other news
info@simpals.md